Фестивал науке

Објављено четвртак, 06 децембар 2018

Били смо на фестивалу науке

              Дванаести по реду Фестивал науке,који је одржан од 29. новембра до 2.децембра на Београдском сајму,посетили су и ученици наше школе.Под слоганом „Земља будућности“ фестивала је имао за циљда преиспита будућност наше планете и понуди научне, еколошка и одржива решења за будуће генерације. Дакле да подстакне интересовање за науку врло једноставним чињеница кроз интересантан,инспиративан изабаван начин.

30.новембра, 28 ученика од петог до осмог разреда ,са наставницама Вером Ненадовић и Марином Ранковић посетилису Фестивал науке.

Ученици су могли да се упознају са веома богатим програмом који је понудио упознавање нових технологија,нешто више о енергији, како сачувати воду,биљни и животиљски свет. Могли су да упознају лепоте нетакнутих делова природе. Ученици су имали прилику да се опробају у експерименталном раду из физике, хемије, географије и биологије. Времеплов кроз стари, средњи и нови век студената историје из Новог Сада посебно је одушевио ученике . На фестивалу је био представљен и богат међународни програм.