JoomlaTemplates.me by WebHostArt.com

Традиција рода мога

Објављено четвртак, 02 децембар 2021

Традиција рода мога

          Ове године у нашој школи се одржавају радионице Обогаћеног једносменског рада под називом Традиција рода мога. Идеја,  планирање и реализација су потекли од учитељица Светлане Ђорђевић и Јасмине Стјепановић. Сваке среде у трајању два школска часа активно са децом упознају традицију нашег народа кроз разне видове активности, који се везују за неке сегменте народног живота и рада. Неки традиционални садржаји, који се, нажалост, губе и настају. Називи радионица упућују на садржај који се реализује:

-Народне умотворине, Крсне славе, Дани хлеба и јабука, Опанчер- обућар, Како се прави вино, Свега ко на вашару, Народне игре и ношња, Стари занати- корпар.

                        Деца су веома активна на радионицама. Уз  одгледану ППпрезентацију, кратак филм и разговор на задату тему, размењују искуства, спајају познато са новим садржајима и обогаћују своје знање. Свака радионица садржи и практичан рад, било да је то плакат са текстом и сликом, практичан рад са разним материјалима или извођење у групама. Све то је проткано забавом, смехом и спонтаношћу. Задовољство таквог начина рада и усвајања садржаја је немерљиво, што показују и њихови осмеси на фотографијама, које смо изложили.