JoomlaTemplates.me by WebHostArt.com

Посетили смо Научни камион

Објављено субота, 06 октобар 2018

Посетили смо Научни камион

Четврти дан Дечје недеље освануо је окупан октобарским сунцем. Ученици млађих разреда, са својим учитељицама, кренули су да посете Научни камион.Са нестрпљењем смо ишчекивали садржаје које ћемо видети.

Присуствовали смо свечаном отварању Научног камиона.

       

Интерактивна радионица „Роботи и ја“(роботичарска интерактивна радионица) коју реализује Центар за промоцију науке, је нам је показала да и сами можемо бити конструктори малих робота, јер смо осетили неописиву радост правећи мале роботе од фломастера и пластичних чаша. Затим смо погледали интерактивну изложбу “Интелигенција биљака“ и сазнали нешто ново о биљкама( биљке месождерке, да ли биљке чују, мириси који се праве од биљака, кривљење биљке, оријентација биљке и човека у простору)), а својом величином нас је заинтересовао и интерактивни глобус на надувавање,који нам је открио неке занимљиве географске садржаје, у реализацији Регионалног центра Чачак.

Фотографисали смо неке детаље наше посете, а затим смо прошетали до Западне Мораве и играли се на оближњем игралишту.Уживали смо у понуђеним садржајима и вратили се са искуством више.

У Чачку, 4.10.2018.год.                                                         Подносилац извештаја: Светлана Ђорђевић